nieuwsbrief week 2 april

Nieuwsbrief week 2 april

Beste Mensen,

Als we om ons heen kijken hier in het bos van het Groentelab bekruipt ons toch wel echt het meer dan welkome voorjaarsgevoel. De eerste bloesem en veel zaailingen die flink beginnen te groeien en een frisse groene gloed aan de bomen. Maar ja, zodra we onze neus om de hoek van de deur steken vriest deze er af of is binnen de kortste keren bedekt met een laagje sneeuw. Dus hoe graag we ook aan de gang gaan met onze eigen raapsteeltjes, radijsjes en ander jong voorjaarsspul, we zullen nog even geduld moeten hebben. Dat is nou eenmaal de consequentie van eten van de koude grond. Gelukkig ligt er bij de biologische groenteafdeling al wel het een en ander en dus passen we het menu enigszins aan. De kaasfondue blijft wel nog even staan, want past uitstekend bij de sneeuwvlokken en nachtvorst, maar geen spruitjes en andere wintergroentes meer maar waar mogelijk wat jong biologisch spul. Hetzelfde geldt voor het shared dining menu. Het idee is hetzelfde maar de invulling waar mogelijk met andere jonge voorjaarsgroente.

Het dessert passen we aan naar een soort notencrumbletaartje met rabarber en de geitenkaascrème van Huig, licht geparfumeerd met onze rinse dennentopsiroop. Van de laatste begint het oogstseizoen ook bijna trouwens dus binnenkort hebben we ook weer mosterd, azijn en olie van dennentoppen uit het bos. Geduld, geduld en tot die tijd nog even genieten van het knusse, binnen bij de kachel, samen thuis uit eten gevoel.

We zien jullie komst naar het Groentelab weer tegemoet dit weekend.

Groeten van Wouter en Bas

Comments are closed.