2ebc8635-a164-4bd4-b6e7-7ea5256df440

Nieuwsbrief week 18

Beste mensen,

De eerste nieuwsbrief sinds best lange tijd. Dit heeft iets te maken met het feit dat de ene helft van het illustere duo Cloo&Leyn te grazen was genomen door een onbetekenend virusje en de andere helft er dientengevolge in zijn eentje voor stond. En dat in de drukste tijd in ons bestaan, want dat is nou eenmaal met zo’n voedselbos in wording>> heb je A gezegd dan moet je ook echt binnen afzienbare tijd B zeggen. Anders kan je net zo goed de voorraad aan zaden en stekken incl teeltplan in de vuilnisbak mieteren. Gezaaid zal er worden en dat tolereert geen uitstel en dus….. is er inmiddels echt heel veel gezaaid….wat ook al aardig groeit en er onwijs goed uit begint te zien.

 

Maar ook het koken voor Bartimeus ging natuurlijk gewoon door. Met als hoogtepunt deze week een slotdiner voor 170 pax. Bezorgd en wel. Jawel, u leest t goed. Met producten uit de omgeving en groente als hoofdingrediënt. Een passend slotakkoord voor een half jaarlijkse showcase die bewijst dat het wel degelijk mogelijk is om in de zorg vers, verantwoord, gezond en op maat te koken binnen een beperkt budget. Leuke is dat de diverse betrokken partijen doorgaan met zoeken naar de mogelijkheden om dit opgehaalde bewijs vast te leggen in een model en verder uit te rollen op andere zorglocaties. Spannend en een mooie ontwikkeling waar we nu al hartstikke trots op zijn.

 

Al met al hebben we besloten deze week even bij te komen en dus ook geen afhaalmenu’s te koken. Eén weekje om ons ook te kunnen voorbereiden op hemelvaart want dan beginnen we aan een voorjaarscyclus met een aantal erg leuke evenementen (oa een biodiversiteits fietsroute) waarbij we wel weer wekelijks afhaalmenu’s koken die, en daar verheugen we ons enorm op, juist door al dat noeste zaaiwerk in het voedselbos voor een veel groter deel zullen gaan bestaan uit eigen oogst!!! Jawel! Driewerf hoera voor koning Wouter en z’n zaden.

 

Volgende week nog meer goed nieuws van het Groentelab!

Comments are closed.