2ebc8635-a164-4bd4-b6e7-7ea5256df440

Nieuwsbrief week 19

Beste mensen,

Zaterdag as is het internationaal ‘dag van de biodiversiteit’!!……en het wordt rotweer….

Op stapel staat voor ons deelname aan de biodiversiteits-fietsroute die door de Good Food Club georganiseerd is. Wij bieden een picknickmand aan voor de lunch, zie voor de inhoud de website https://hetgroentelab.nl/biodiversiteit/ en een speedworkshop biodiversiteit incl rondleiding door bos en tuinen, zelfpluk met uiteraard een bereiding.

Vraag je je af wat biodiversiteit en voeding sowieso met elkaar te maken hebben?….. Ik probeer het vanuit Nederlands perspectief te duiden in 1 alinea en verontschuldig me maar meteen voor het totale gebrek aan definitie. Maar ja, 1 alinea…..

Wij eten met zijn allen uit een systeem dat sinds de tweede oorlog geoptimaliseerd is omdat toen logischerwijs het credo was ‘nooit meer honger’. Check dit voor meer info https://nl.wikipedia.org/wiki/Sicco_Mansholt .  Daar zijn wij meer dan briljant in geslaagd waardoor we momenteel in de mondiale top 3 van agrarische landen staan, incl doorvoer en export, that is. Maar niet zonder gevolgen voor onze omgeving, helaas. Stikstofuitstoot, bodemverschraling door mono-teelt, uitdroging en overmatig gebruik van insecticides, zorgen ervoor dat onze soortenrijkdom (biodiversiteit) zwaar onder druk staat. Vogels hebben nu eenmaal wormen nodig net zoals de bijtjes hun bloemetjes enz enz én dan hebben ze ook nog allemaal elkaar nodig om het systeem niet teveel zichzelf uit te laten hollen. Om dit een halt toe te roepen moet er van alles gebeuren maar kunnen wij als consument natuurlijk alvast beginnen door meer biologisch, uit het seizoen, uit de buurt (wel kritisch zijn daarbij), van de koude grond te eten en te bestellen bij het Groentelab.

Zaterdag as dus de dag vd biodiversiteit en rotweer maar dan ook niet zo zuinig…. Wouter en ik stellen het volgende voor> meldt je aan voor de fietsroute vd Goodfood club https://www.goodfoodclub.nu/evenement/speedworkshop-biodiversiteit-op-je-bord/en bestel bij ons een picknickmand en/of een speedworkshop biodiversiteit. Donderdag ochtend maken we bekend of het as zaterdag doorgaat en is dat niet het geval dan doen we het een week later of als het dan nog steeds regent, de week daarop.

En wil je lekker warm en droog eten kom dan gewoon ons fantastische aspergemenu afhalen…..

We vonden het eten super lekker, Bas. Speciale smaken, fijn dat het biologisch en duurzaam is. Smaken die je niet snel tegen komt in een restaurant.  Fijn dat het zoveel groenten zijn. Heerlijke boleten, asperges en aardappelen. Lekkere salade vooraf met 🥚.  Heerlijk taartje ook.  We hebben genoten. Stuur jij een tikkie?

En we hebben even gekeken bij jullie plek. Wouter heeft van alles verteld. Heel leuk! Wat is het daar mooi! Prachtige plek. We hebben eerst een wandeling gemaakt door de Kaapse bossen van Doorn.

Fijne avond!

 

We zien jullie bestelling en komst naar het Groentelab dit weekend graag tegemoet.

Wouter en Bas

Comments are closed.