Cloo & Leyn

Nieuwsbrief week 36

Beste lezer en volger van het Groentelab,

We hopen dat je net zo’n fantastische zomer hebt gehad als wijzelf en zijn blij  dat we je weer mee kunnen nemen in de meer dan leuke ontwikkelingen bij het Cloo&Leyn Groentelab.

Maar laat ik beginnen met een korte terugblik op de dag van gisteren, waarin we eindelijk de eerste Culinaire Kromme Rijn Route in de praktijk hebben uitgevoerd. En hoe! Supermooi weer om met een groepje mensen in een kano de Kromme Rijn af te zakken en onderweg diverse onderdelen van de kookworkshop bijeen te plukken, vissen en oogsten. Ergens halverwege stonden wij klaar. In een park onder de bomen aan de rivier met een lekkere lunch en gekoelde drankjes. Aan het eind van de route staat vervoer naar het Groentelab  en daar hebben we gezellig samen gekookt, veel boeiende informatie uitgewisseld over eten en aanverwante zaken. Dineren in het bos met een lokaal wijntje. Echt geweldig om een plan dat ruim anderhalf jaar in de ijskast heeft gestaan, zo fantastisch te zien uitpakken. Aanraderrrrr.

Ook op het programma staat een pop-up diner in het Arboretum met een hele bijzonder gastspreker; Michiel Korthals. Auteur/filosoof met meerdere titels op zijn naam en gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit A’dam en University of Gastronomic Sciences in Pollenzo Noord Italië. Temidden van de natuur van het bomenmuseum geniet je van de goede en bijzondere smaken van het Groentelab en word je meegenomen in een bijzonder verhaal over de rol van voeding in ons leven vanuit bijzondere invalshoeken.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van het Arboretum

Op dezelfde locatie maar dan twee weken later (zondag 26 september) organiseert Meerbomen.nu (Urgenda) een bomenfestival waarbij het Cloo&Leyn Groentelab de volledige catering en een aantal workshops op locatie verzorgt.Het wordt een ontzettend leuke dag met naar verwachting rond de 500 bezoekers in echte festivalsetting, dus met muziek theater enz enz. Met als afsluiting een diner aan lange tafels voor 100 pax waarvoor hier nog kaarten te verkrijgen zijn.

Ondertussen stromen ook aanvragen en opdrachten binnen uit diverse hoeken maar met één gemeenschappelijke deler; iedereen is op zoek naar een concept dat niet allerlei verhalen ophangt en omkleedt met hier en daar een mooi groen verfje voor de bühne. Dus écht gefundeerd duurzaam en gezond eten wat direct uit het hart, met kennis bereid en ook ‘gewoon’ heel erg lekker is (je begrijpt wel waarom gewoon hier tussen haakjes staat).

Affijn, waar de start gepland stond voor april 2020(!) hebben we het gevoel dat we nu pas goed op stoom komen en alle seinen op groen staan.

Comments are closed.