Groente in de hoofdrol

groenten-foto-002-774x1024

Groente is bezig aan een stevige culinaire opmars. Logisch en terecht want de tijd van grote lappen vlees en een blaadje sla ‘on the side’ hebben we gehad en in veel opzichten is groente hét perfecte antwoord als je op zoek bent naar een gezonder en duurzamer eetpatroon.

De kunst daarbij is om de kooktechnieken die wij als chefs van het Groentelab tot in de puntjes beheersen goed toe te passen. Hoe breng ik hartigheid, variatie in textuur, kleur én smaak in mijn groentemaaltijd? Dat zijn de belangrijkste dingen die we je in deze workshop leren. Vanzelfsprekend nemen we je ook mee door de het voedselbos en leer je daar van alles over het miniatuur voedselsysteem van ons Groentelab. Seizoen, groei en teeltmethodes en veel achtergronden over herkomst en kwaliteit komen aan bod. Ze worden op een logische manier verwerkt om zo het menu samen te stellen en te komen tot een bijzonder en superlekker eindresultaat.

Na het koken nemen we plaats aan tafel in het voedselbos te midden van de natuur en genieten we van al het moois dat onze inspanningen hebben opgeleverd.

Duur in overleg: Minimaal 4 uur incl dineren
Kosten: €65 pp excl alcoholische dranken