Duurzaam eten
uit het voedselbos

Bij Het Groentelab staat duurzaamheid centraal. Ons voedselbos op Landgoed Beukenrode is de bron van ons verse, lokaal geproduceerde voedsel. Hier cultiveren we een overvloed aan eetbare gewassen volgens de principes van permacultuur, waardoor we een continue aanvoer van verse groenten, klein fruit en kruiden kunnen bieden.

Wij combineren deze zelfgekweekte ingrediënten met lokale, vaak biologische producten uit onze directe omgeving. Dit resulteert in smaakvolle, gezonde gerechten die onze inzet voor duurzaamheid weerspiegelen. Onze moestuin is niet alleen een bron van voedsel, maar ook een platform voor educatie en hergebruik, met diverse composteer methodes om verspilling te minimaliseren.

Bij Het Groentelab geloven we in de kracht van duurzaam eten om zowel het milieu als onze zintuigen te verwennen. Proef de harmonie tussen de natuur en culinaire creativiteit terwijl we samen streven naar een gezondere, groenere toekomst.

Voedselbos

Het Groentelab

Bij Het Groentelab omarmen we een unieke benadering van voedsel en duurzaamheid. Met passie voor duurzaam eten creëren we in ons voedselbos heerlijke maaltijden met eigen kweek en lokale ingrediënten. Gelegen in het prachtige bos van Landgoed Beukenrode, zijn we toegewijd aan het bereiden van heerlijke maaltijden met ingrediënten die we zelf kweken in onze voedselbossen, moestuin en kelders. Onze culinaire creaties worden aangevuld met lokale, vaak biologische producten en bereid met liefde, allemaal binnen een kerngezond ecologisch systeem.

Daarnaast bieden we inspirerende kookworkshops en stellen we onze prachtige locatie op Landgoed Beukenrode beschikbaar als vergaderlocatie. Onze culinaire creaties worden aangevuld met lokale, vaak biologische producten en bereid met liefde, allemaal binnen een kerngezond ecologisch systeem.

Wouter Leyn

Sinds mijn kindertijd heb ik een diepe liefde voor de natuur gehad. Ik bracht meer tijd buiten door dan binnen, altijd gefascineerd door alles wat groeide en bloeide om me heen. Mijn nieuwsgierigheid naar de wereld was onverzadigbaar, en ik had al vroeg een sterke drang om te creëren en te experimenteren.

Deze drie eigenschappen – fascinatie, nieuwsgierigheid en de drang om te creëren – hebben me door het leven geleid.

Mijn culinaire reis begon met een opleiding tot kok in Belgische sterrenrestaurants. Gedurende mijn carrière heb ik gereisd naar alle uithoeken van de wereld en tuinen aangelegd waarin ik planten kweekte die ik later als kok kon bereiden voor mijn gasten.

Tijdens mijn vele reizen besefte ik steeds weer dat mensen, waar ter wereld ze zich ook bevonden, bij het samen aan tafel zitten een gevoel van thuiskomen ervaren.

De energie die ik in het aanleggen van tuinen steek en het zaaien van planten, keert terug op het bord. Goed eten wordt met liefde en aandacht bereid, vanaf het moment dat het zaadje in de grond wordt geplant tot de prachtige maaltijd op tafel staat.

Ik verwelkom je graag in mijn Groentelab, waar we samen de culinaire wereld ontdekken.

Mijn filosofie

Het voedselbos  (in aanleg) zorgt voor meer variatie in onze gerechten, soms staan we zelf nog versteld van wat we allemaal kunnen eten. Kastanje, vlierbes, hazelnoten, hoppe en andere bomen en struiken zijn hier de bewoners.

Het opzetten van een voedselbos neemt jaren in beslag en is eigenlijk nooit ‘af’. Dit betekent dat het de komende jaren alleen maar mooier gaat worden!

De kelder, zorgt voor oesterzwammen en witlof. Tevens is het de plek waar we onze groenten laten fermenteren en andere experimenten uitvoeren zoals het maken van worsten en in de toekomst ook appelcider.

In de binnenruimte, waar vertical farming en led verlichting het concept bepalen worden de plantjes gezaaid en opgekweekt. Deze formule zorgt ervoor dat we het hele jaar verse groenten kunnen kweken.

Resultaten:

0
Leads
0
Hires
0
Cost per hire