Wie zijn wij?

Wij zijn Wouter Leyn en Bas Cloo.

We werken al bijna tien jaar samen en vinden sinds 2019 in het Groentelab de droomplek waar we al onze ideeën en wensen kunnen uitvoeren. Vanuit idealisme maar ook omdat er natuurlijk niets mooiers is dan koken met je eigen oogst en dit vervolgens met gepaste trots aan je gasten voor te schotelen. Trots omdat het kwalitatief hoogstaand is en laat zien dat het kan> bijzondere maaltijden en menu’s maken uit een systeem dat superduurzaam en ecologisch verantwoord is.

DSC_0451

BAS CLOO

Chef
UNADJUSTEDNONRAW_thumb_2eb3

WOUTER LEYN

Chef
Cloo-en-Leyn_017_small-1024x682
Cloo-en-Leyn_008_small-1024x682

Het Groentelab

Het is een locatie in het bos van Landgoed Beukenrode waar eetbare diversiteiten samenkomen. Van het zaadje tot op het bord.

Onze gewassen kweken we zowel binnen als buiten volgens de regels van de permacultuur.

De moestuin is een plek die zorgt voor verse groente, klein fruit en kruiden. Ook aparte smaken komen hier aan bod. Natuurlijk wordt alles hergebruikt en is de tuin voorzien van diverse composteer methodes.

Het Groentelab bevat 4 verschillende biotopen waar geëxperimenteerd wordt met eetbare gewassen.

Het voedselbos  (in aanleg) zorgt voor meer variatie in onze gerechten, soms staan we zelf nog versteld van wat we allemaal kunnen eten. Kastanje, vlierbes, hazelnoten, hoppe en andere bomen en struiken zijn hier de bewoners.

Het opzetten van een voedselbos neemt jaren in beslag en is eigenlijk nooit ‘af’. Dit betekent dat het de komende jaren alleen maar mooier gaat worden!

De kelder, zorgt voor oesterzwammen en witlof. Tevens is het de plek waar we onze groenten laten fermenteren en andere experimenten uitvoeren zoals het maken van worsten en in de toekomst ook appelcider.

In de binnenruimte, waar vertical farming en led verlichting het concept bepalen worden de plantjes gezaaid en opgekweekt. Deze formule zorgt ervoor dat we het hele jaar verse groenten kunnen kweken.

De veelzijdigheid aan gewassen  verwerken we in onze gerechten.
Gezondheid en culinair gaan bij ons hand in hand met het gebruiken van minder vlees en vis. Dat is ook niet zo moeilijk als je zulke goeie groenten hebt.

Daarnaast werken we samen met ecologisch verantwoorde telers van de Utrechtse Heuvelrug die verantwoord en bewust bezig zijn met hun vak.

Je bent van harte welkom om mee te komen genieten van deze superplek.